Expertisecentrum EDL

Ben je student, leraar, schooldirecteur of docent aan een lerarenopleiding? Neem je graag een kijkje over de grens? Dan ben je bij het Expertisecentrum EDL aan het juiste adres.

Het Expertisecentrum heeft als doel kennis en informatie over euregionaal onderwijs te verspreiden. Het biedt zowel een fysieke ruimte als een online platform, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten of advies kunnen inwinnen. Ons aanbod is gericht op zowel Duitse als Nederlandse geïnteresseerden. Het omvat een verscheidenheid aan grensoverstijgende thema’s, zoals buurtaal en -cultuur, identiteit, diversiteit, digitalisering en duurzaamheid, en nog veel meer.

We bieden gratis individuele begeleiding en organiseren informatiebijeenkomsten en workshops voor iedereen in lerarenopleidingen of scholen, in het Expertisecentrum, online, of op locatie. We ondersteunen bij het vinden van een partnerschool, bij het ontwikkelen en uitvoeren van leeractiviteiten, uitwisselingsprogramma’s en projecten.

 

Wat bieden wij?

Door persoonlijk contact helpen we scholen om geschikte partners te vinden, uitwisselingsprogramma’s te ontwikkelen en innovatieve projecten uit te voeren die voldoen aan de behoeften en mogelijkheden van elke afzonderlijke school. Met onze steun versterken we de betrokkenheid van scholen bij euroregionale competenties en bevorderen we actief leren met en door digitale media.

Advies op maat

Heb je specifieke vragen die je wilt bespreken? Onze ervaren adviseurs zijn beschikbaar voor individuele gesprekken.

Workshops en evenementen

Studenten en onderwijsprofessionals bieden we de mogelijkheid om met elkaar uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. Door samenwerking met het Digital Labor in Münster en het Future Learning Lab in Enschede kun je kennis maken met digitale tools en pedagogische innovaties. We bieden workshops over verschillende thema’s.

Onderwijsmateriaal

Wij stellen fysiek en digitaal lesmateriaal beschikbaar. Het materiaal is ontworpen om gemakkelijk in lessen te integreren. Door de thematische opzet kun je met het materiaal aan bestaande lesdoelen werken.

Onze principes voor samenwerking:

  • Gratis: al onze diensten zijn gratis.
  • Vertrouwelijkheid: we gaan zorgvuldig met je vragen en gegevens om.
  • Grensoverschrijdende samenwerking: we hechten veel belang aan gelijkwaardigheid tussen Duitse en Nederlandse deelnemers, instellingen en deskundigen en werken nauw samen met experts uit beide landen.
  • Communicatie: onze activiteiten vinden plaats in zowel Duits als Nederlands. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je in je moedertaal kunt communiceren.
  • Analoge en digitale uitwisseling: Graag bespreken we jou vraag ter plaatse in ons expertisecentrum, online (via ZOOM of email), hybride of per telefoon – afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

Onze aanspreekpartners:

Onze adviseurs werken in verschillende instellingen, regio’s en scholen in Duitsland en Nederland. Ze hebben een groot netwerk aan beide zijden van de grens en kunnen ook als gids optreden als dat nodig is. Afhankelijk van je vraag of thema verwijzen we je door naar de persoon die je vraag het beste kan beantwoorden.

 

Ulrike Nachtigäller

Zentrum für Lehrerbildung
Universität Münster

Marleen van Grunsven

Saxion Hogeschool

Hebben we jouw interesse gewekt?

Neem dan gerust contact met ons op!

Als je geïnteresseerd bent in onze diensten of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om je te helpen en je te ondersteunen op je onderwijsreis.

Spreekuren: maandag (Duits) en woensdag (Nederlands) van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Telefoon: +31 (0) 6 – 834 947 58 (alleen tijdens schooltijd, niet in de vakantie)
E-mail: expertisecentrum@edl.euregio.eu

Bedankt voor je interesse in onze diensten!

Klik op de knop om de inhoud te laden vanaf umap.openstreetmap.fr.

Inhoud laden

Maak gerust een afspraak om ons persoonlijk te ontmoeten in het Expertisecentrum. We kijken ernaar uit je te leren kennen!

Hogeschool Saxion (Edith Stein gebouw)
Van Galenstraat 20
7511 JL Enschede

Partners

Geassocieerde partners

Het project Euregionale Doorlopende Leerlijn (EDL) wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI-programma Deutschland-Nederland en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, MWIKE NRW en MB Niedersachsen, alsmede de provincies Overijssel en Gelderland.