19-11-2024

Workshop-festival bij POPsCOOL in Enschede

Voor 13 november nodigen we leerlingen tussen de 14 en 16 jaar van verschillende scholen uit Nederland en Duitsland uit, om samen aan de slag te gaan met taal en muziek. Leerlingen kunnen zich voor deze middag voor een workshop inschrijven. Doel is het dat Nederlandse en Duitse leerlingen samenwerken en elkaar en hun (buur)taal beter leren kennen. Aan het einde van de middag presenteren ze hun creaties.

Wie? Leerlingen van 14-16 jaar
Wanneer? Woensdag, 13 november 2024 | 12:30 – 16:00 uur
Waar? POPsCOOL
Talen: Iedereen in zijn/haar moedertaal

Programma

  • 12:30 uur: Aankomst en korte lunch
  • 13:00 uur: Start workshops
    • 1. Urban Streetdance
      Streetdance is een verzamelnaam van diverse dansstijlen, die is ontstaan op straat. Hier horen onder andere hip hop, popping en jazz dance bij. Het is stoer en geschikt voor zowel meisjes als jongens. Tijdens de workshop leer je allerlei moves en een leuke eenvoudige choreografie, die we na de workshop gaan presenteren aan alle deelnemers van deze dag. Kledingadvies: sportkleding + sportschoenen
    • 2. Rap song schrijven
      Je gaat samen met een professionele tekstschrijver een tekst maken, denk hierbij aan een gedicht, raptekst of een songtekst. Je gaat de tekst rappen op een beat. Je leert de basic skills van de raptechnieken, de nadruk ligt op ritme (timing) en poëzie. Meer weten? Kijk hier en hier.
    • 3. Beats produceren
      Je gaat samen met een professionele producer een track opnemen. Hierbij ga je zelf een beat produceren. Deze beat kan je vetter maken door samples toe te voegen. Bij vele stijlen is dit een proces dat in de studio gebeurt, denk bijvoorbeeld aan Dance, Hip Hop of Trance. Benieuwd? Hier en hier vind je meer informatie over de producers.
    • 4. Hit the drums
      We gaan drummen. Het drumstel bestaat uit allemaal onderdelen zoals toms, snare, bekkens, basdrum en floortom. Met deze onderdelen gaan we gezamenlijk patronen instuderen. Wanneer we deze patronen samenvoegen ontstaat er een geweldig drumspektakel. Impressies? Kijk hier om een beeld te krijgen.
  • 14:40 uur:  Einde workshops en pauze met snacks
  • 15:00 uur: Gezamenlijke afsluiting
  • Uiterlijk 16:00 uur: Einde festival

Wij kijken ernaar uit om 30 Duitse en 30 Nederlandse leerlingen te mogen verwelkomen in Enschede – 5 tot 10 leerlingen per school. Wij zorgen voor vervoer.

We kijken ernaar uit een gezellige middag met jullie te beleven!

Aanmelding: mogelijk t/m 23 oktober 2024.

Wilt u meer weten over grensoverschrijdende onderwijsmogelijkheden? Het project “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”, dat wordt uitgevoerd in het kader van het Europese financieringsprogramma Interreg VI, biedt een unieke kans om meer te weten te komen over grensoverschrijdende onderwijskansen. Bezoek onze projectwebsite voor gedetailleerde informatie over de huidige activiteiten van de “Euregionale doorlopende leerlijn (EDL)”.